Verwarde man overmeestert politie, vlucht over snelweg; 3 agenten gewond

Verwarde man overmeestert politie, vlucht over snelweg; 3 agenten gewond 

19 juli 2021 - 10:12

Hoe kan dit toch gebeuren, vraag je jezelf af... Afgelopen nacht is een verwarde man erin geslaagd om op de A73 bij Horst agenten te overmeesteren, uit een politieauto te ontsnappen en over de snelweg weg te vluchten. Toegesnelde collega-agenten moesten schoten lossen om hem aan te kunnen houden.

Volgens een woordvoerster van de politie wilden twee agenten hem van het politiebureau in Roermond naar een zorginstelling in Horst brengen, wat dat is nou eenmaal wat we met verwarde personen doen. Onderweg ging het mis en raakte de beste man buiten zinnen.

"De agenten werden door hem zwaar toegetakeld. Hij ging er daarna lopend over de snelweg vandoor. Opgeroepen agenten die hun collega's te hulp schoten, konden de verdachte overmeesteren. Daarbij is zeker een schot gelost en een derde agent gewond geraakt. Ook de verdachte zou gewond zijn."

De verwarde man is weer vastgezet en is volgens de Limburgse politie inmiddels iets minder verward. Eind goed, al goed dus. Het jammere is alleen dat een van de agenten moest worden opgenomen in het ziekenhuis en u nu de dupe hiervan bent, wat de A73 werd in beide richtingen urenlang afgesloten voor onderzoek. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml