Und: Brusselse messentrekker = Nieuwe Belg
Buitenland

Und: Brusselse messentrekker = Nieuwe Belg.

In de Belgische hoofdstad Brussel heeft vanmorgen een incident plaatsgevonden waarbij een man met een mes op een politieman heeft ingestoken. Dat gebeurde in het Maximiliaanpark, waar sinds het EU-beleid tientallen tot honderden migranten hun tentjes hebben opgeslagen.

Of de dader autochtoon of allochtoon is, is nog niet bekend. Vinden we eigenlijk ook niet essentieel in deze. Gelukkig is de politieman er met 'lichte' verwondingen afgekomen.

Dat kunnen we niet zeggen van de aanvaller, die door andere politieagenten onder vuur werd genomen. Hij heeft schotwonden in borst en been en is overgebracht naar het ziekenhuis. De autoriteiten hebben de hele buurt afgesloten om onderzoek te doen.

Nu we het toch over het Maximilaanpark hebben, de Belgische politicus Filip Dewinter toog onlangs naar station Brussel-Noord. Ziet er heel gezellig uit allemaal. 

Update 11.31 uur: De man die vanmorgen rond 09.15 uur naar het mes greep blijkt een Nieuwe Belg die al maanden door het park zwierf. Aanleiding van zijn woede zou volgens getuigen het controleren van een groep migranten door de politie zijn. Dat vond de man niet leuk.

Alle artikelen geladen. Overzicht →