Verwarde Palestijnse messentrek-asielzoeker levenslang Duitse cel in
Buitenland

Verwarde Palestijnse messentrek-asielzoeker levenslang Duitse cel in.

Op 28 juli vorig jaar kreeg de afgewezen Palestijnse asielzoeker Ahmad A. het te kwaad in zijn bolletje. A, op missie in zijn eigen jihad-fantasiewereld met bijbehorende kreten, stak in een Edeka-supermarkt in het Duitse Hamburg met een mes om zich heen. Bij de aanval overleed een persoon en raakten zes anderen gewond.

Nu, Duitsland is geen Nederland. Gelukkig maar, want anders had A. zijn proces vast in vrijheid mogen afwachten. Enkelbandje of zo, of schoffelstage. Zou zomaar kunnen. Kunnen we niet met zekerheid stellen, maar het ook onmogelijk uitsluiten.

Duitsers gaan dus effe etwas anders met dit soort zaken omDe rechtbank bevond Ahmad A. schuldig aan moord en in zes gevallen aan poging tot moord en het toebrengen van gevaarlijk lichamelijk letsel.

Resultaat? Minimaal vijftien jaar brommen, want zo werkt het strafrecht in Duitsland. Na vijftien jaar cel wordt de situatie van elke veroordeelde beoordeeld door een onafhankelijke kamer van drie rechters. De kans op daadwerkelijke vervroegde vrijlating is door de zwaarte van de schuld zo goed als uitgesloten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →