Vetklep op ezel = dierenmishandeling
Buitenland

Vetklep op ezel = dierenmishandeling.

Valt het u weleens op dat mensen met overgewicht ook hun kinderen al op vroege leeftijd aan een dikke pens helpen? Obesitas-lijers hebben nu eenmaal weinig met voedselrichtlijnen en vernietigen daarmee bewust of onbewust hun nageslacht.

Dat mensen soms last hebben van overgewicht is voor henzelf natuurlijk het meest verschrikkelijk, maar dat zij hun omgeving opzadelen met hun eigen fysieke ongemakken is als niet-rokers die moeten dealen met rokers.

Denkt u bijvoorbeeld aan het zitten in een vliegtuig. U zit bij het raampje, naast u zit iemand die beter voor twee stoelen had kunnen reserveren. Gevolg: u heeft geen prettige vlucht, iets waarvoor u bij het boeken wel betaald dacht te hebben.

Nog een voorbeeld, maar dan met meer verstrekkende gevolgen. Op het Griekse eiland Santorini lijden ezels tegenwoordig aan de vraatzucht van de mens. Omdat 'vollere' mensen ook leuk mee willen doen, hijsen zij zichzelf op een ezel voor een tourtje naar de berg Fira.

'Dikkerds geven geen fuck om ezels'

Het gevolg hiervan is deze mensen totaal niet stilstaan bij het leed wat zij deze arme dieren aandoen. Zo  hebben verschillende ezels inmiddels te maken met een ingezakte ruggengraat. Ook zitwonden zijn een veelvoorkomende aanslag op de lichamen van de ezels. 

Actiegroep Help the Santorini Donkeys ziet het misbruik met lede ogen aan en stelt dat ezels maximaal 51 kilo aan lichaamsgewicht op zich kunnen dragen. Het advies luidt: ga niet met een ezel de berg op en blijf lekker dobberen in je bootje, of op je vetrollen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →