Upd: Ook Rutte vindt dat Blok kan aanblijven
Binnenland

Upd: Ook Rutte vindt dat Blok kan aanblijven.

Vicepremier Hugo de Jonge houdt in deze roerige tijden na de omstreden uitspraken van Stef Blok over Suriname het hoofd koel. Volgens hem zijn de uitspraken niet goed te praten maar moeten we de zaak ook weer niet overdrijven met zijn allen.

Volgens de CDA-prominent is het feit dat Blok 'sorry' heeft gezegd eigenlijk wel voldoende maar snapt hij de boosheid wel: "Het is goed als de Kamer daar binnenkort een debat over heeft en het goed uitpraat. Dan gaan we weer gewoon aan het werk", zo citeert de NOS hem.

Nu denkt u vast dat deze man een roepende in de woestijn is maar ook dat valt mee. Ook De Jonges collega-vicepremier Ollongren noemde het het "allerbelangrijkste dat Blok gezegd heeft dat hij er spijt van heeft en dat hij dit niet zo had moeten doen".

Update 15:51 uur:

Het lijkt erop dat Stef Blok gewoon in het zadel blijft zitten. Ook premier Mark Rutte ziet geen reden om zijn minister nu hij iets verkeerds heeft gezegd ineens de laan uit te sturen. Volgens Rutte heeft Blok zijn uitspraken teruggenomen en kan hij daarmee "prima door functioneren"

Kortom, allemaal weer over tot de orde van de dag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →