Victorie! NL legt veertien Russische jachten aan de ketting

Victorie! NL legt veertien Russische jachten aan de ketting 

06 april 2022 - 11:06

Zo. Dat zal die vreselijke Russen leren! Ons landje heeft liefst veertien superjachten van superrijke Russische oligarchen aan de ketting gelegd. 

Dat schrijft een ongetwijfeld trotse minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om jachten voor zogenoemde Russische UBO’s, ultimate beneficial owners. Dat zijn mensen die de uiteindelijke zeggenschap hebben over bijvoorbeeld een bedrijf, dat de boten bezit. De UBO’s achter de jachten staan niet op de Europese sanctielijsten, maar vanwege alle sancties tegen Rusland mogen de boten (waarvan er twaalf nog in aanbouw zijn) niet worden geleverd. "De eigendomsstructuren van deze jachten wordt onderzocht."

Naar de twee overige jachten - die in Nederland voor onderhoud zijn - wordt ook nader onderzoek gedaan. "Van een van deze jachten wordt de relatie met een op de Europese sanctielijsten genoemde persoon onderzocht", aldus Hoekstra. Overigens zijn er volgens Hoekstra geen vliegtuigen van gesanctioneerde Russen in ons landje aanwezig.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml