VIDEO - Man rijdt agenten omver
Buitenland

VIDEO - Man rijdt agenten omver.

In de Amerikaanse stad Phoenix zijn politiemannen gewond geraakt toen zij vermoedelijk met opzet werden aangereden door een automobilist. De aanval vond dinsdag plaats bij een tankstation. 

Ook de bestuurder van de auto raakte gewond. De man, ene Marc Payne, werd later in het ziekenhuis aangehouden, schrijft New York Daily News. Hij is onder meer aangeklaagd voor poging tot moord op politiepersoneel, aanval met een dodelijk wapen en verzet tegen arrestatie. 

De lokale politiechef is woest en noemt de aanval "laf" en "simpelweg onacceptabel". Zijn agenten waren afgekomen op een melding over een geweldsdelict toen Payne (44) wegreed in zijn wagen en plots gas gaf hun kant op.

Een van de dienders brak zijn been toen het voertuig hem raakte en een andere agent, wiens eerste werkdag dit was, liep hoofdwonden op. De derde politieman raakte gewond tijdens het arresteren van de boef, die mogelijk onder invloed van drank of drugs was. Payne beleefde eerder al gewelddadige confrontaties met de sterke arm der wet. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →