Video: Nederlandse ISIS-moslim rapt in Syrië om zijn moeder
Binnenland

Video: Nederlandse ISIS-moslim rapt in Syrië om zijn moeder.

"Mama maak je niet druk, ik ben op de vlucht", rapt ISIS-terrorist Marouane B., naar eigen zeggen vanuit Raqqa. Het leven in het Kalifaat valt toch een beetje tegen, hij mist zijn moedertje en wil terug naar Nederland. 

De Nederlandse afreisjihadist met heimwee stuurde de video naar Crimesite. Zijn advocate Barbara Klunder zegt dat deze muzikale terreur met terugkeerdreigement inderdaad van haar cliënt is. 

De 22-jarige Arnhemmer wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en van de voorbereiding van terroristische misdrijven. B. stuurde vorige week al een open brief waarin hij schrijft dat hij wil terugkeren en hoopt op een eerlijk proces.

Een eerlijk proces en weer thuis bij moeder B. aan de keukentafel praten over zijn gevoelens, zeg maar, precies dat wat de tienduizenden slachtoffers van ISIS ook wel hadden gewild. En wat de moeders van al die slachtoffers ontnomen is. 

Hopelijk krijgt Marouane bij zijn terugkomst snel werk, wijf en woning aangeboden. En een begripvolle psychologe om over zijn trauma heen te komen. En wellicht hebben het AD en Topnotch een contact liggen voor dit unieke talent met inzichten in de problematiek van getroubleerde maar eigenlijk hele lieve afkomstjongeren. Veel succes in Raqqa Marouane! Je moeder zal trots op je zijn. Team liefde! 

Alle artikelen geladen. Overzicht →