Clip Kanye 'moedigt verkrachting aan'
Entertainment

Clip Kanye 'moedigt verkrachting aan'.

Waarschijnlijk leest Kanye West grinnikend de reacties op zijn nieuwe videoclip 'Famous'. Veel mensen, waaronder feministe Lena Dunham, zijn van mening dat de videoclip niets goeds oplevert voor vrouwen. Dunham meent zelfs dat het de verkrachtingscultuur aanmoedigt.

In de videoclip is te zien hoe Kanye West in bed ligt met een aantal naakte 'bekendheden'. Lena Dunham vindt het wansmakelijk, meldt The GuardianIn een Facebookbericht schrijft ze waarom de clip volgens haar de verkrachtingscultuur in de hand werkt: "De Famous'-video is een van de meest verontrustende 'artistieke' inspanningen in de recente geschiedenis. In tijden waarin Brock Turner makkelijk wegkomt na het verkrachten van een bewusteloze vrouw en de misdaden van Bill Cosby (die in de clip ook naakt in bed ligt) nog steeds ontrafeld moeten worden, moet ik nu kijken naar de bewusteloze lichamen van bekende vrouwen, verwrongen, alsof ze gedrogeerd zijn en erna aan de kant gegooid werden. Het geeft me een misselijkmakend gevoel van ongemakkelijkheid."

"Ik vind het maar niets dat vrouwen van wie ik houd, zoals Taylor Swift, vrouwen die ik bewonder zoals Rihanna of Anna (Wintour) gereduceerd worden tot een paar borsten in was gemaakt door enkele deskundigen in special effects. Het maakt me verdrietig, ik voel me onveilig en ik maak me zorgen over de tienermeisjes die dit te zien krijgen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →