Vierdaagse is comazuipende jeugd zat, belooft 'strenge' maatregelen
Binnenland

Vierdaagse is comazuipende jeugd zat, belooft 'strenge' maatregelen.

Het vierdaagse wandelfestijn in Nijmegen. Tussen al het vele kilometers afleggen door moet er natuurlijk wel gefeest worden en dat trekt jeugd uit de wijde omgeving aan. De gemeente is het alcoholgebruik onder deze minderjarige kindertjes zat en gaat nu keiharde maatregelen treffen. 

De politie in Nijmegen gaat tijdens de Vierdaagsefeesten streng controleren op drank die minderjarigen meenemen naar het stadscentrum. Direct inleveren betekent overigens geen proces verbaal, wel worden pappie en mammie gebeld en aangesproken. Burgervader Hubert Bruls is namelijk helemaal klaar met het feit dat hij ze naar eigen zeggen "letterlijk en figuurlijk" uit de goot moet vissen. 

Een andere optie is er niet echt. Elk jaar blijkt volgens Bruls dat alcoholgebruik onder jongeren een groot probleem is. "We zijn daar al jaren streng op. We weten uit veel controles dat de horeca zich goed aan de regels houdt en dat geldt ook voor supermarkten in de stad. De jeugd neemt de drank mee van huis en daar moet nu maar eens een einde aan komen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →