Upd: Ook OM gaat in hoger beroep in zaak viespeuk Thijs Römer

Upd: Ook OM gaat in hoger beroep in zaak viespeuk Thijs Römer 

22 augustus 2023 - 12:12

Hij durft wel hè? Dat je een viespeuk bent is één, maar dat jij je dan niet neerlegt bij de straf is toch wel ongelooflijk. Acteur Thijs Römer heeft besloten om in hoger beroep te gaan tegen zijn veroordeling voor zijn Amsterdamse opvoeding de onlinezedendelicten met drie minderjarige meisjes. 

Dat heeft het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden laten weten. Een nadere toelichting op het hoger beroep kan een woordvoerder van het gerechtshof niet geven, maar het zal vast wel iets te maken hebben met het feit dat meneer vindt dat hij al genoeg gestraft is en überhaupt niet snapt wat er mis mee is om als volwassen man vingertips te geven aan meisjes van 14, 15 en 16.

Deze smeerbeer werd twee weken geleden door de rechtbank in Assen veroordeeld tot een celstraf van drie maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk. De rechtbank legde hem daarnaast de maximale taakstraf op van 240 uur. Verder moest Römer zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.

Heel verstandig, zou je zeggen. Hij had natuurlijk ook die maand celstraf kunnen pakken en over zijn gedrag kunnen nadenken. Maar nee, nu begint het hele gedoe dus weer van voor af aan. 

Update 12:12 uur:

Ook het OM laat weten in hoger beroep te gaan. Omdat het kan ze het niet eens zijn met een bepaald punt in de uitspraak: "Het hoger beroep dat door het OM is ingesteld ziet met name op de vrijspraak voor feit 2 - het onverhoeds toesturen van een naaktfoto - en niet op de door de rechtbank opgelegde straf", meldt de zegsman in een toelichting. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml