Viespeuk Thijs Römer voor de rechter voor misbruik minderjarigen

Viespeuk Thijs Römer voor de rechter voor misbruik minderjarigen 

24 juli 2023 - 11:43

Het zal waarschijnlijk niet lang meer duren of Thijs Römer staat lekker in zo'n oranje hesje te schoffelen. Of  beter, meneer zit tussen vier muren met de deur op slot. Hopelijk het laatste, want het schijnt dat zedendelinquenten het erg lastig hebben in de gevangenis. En een lastige tijd is precies wat we B-acteur Thijs Römer gunnen.

De beste man, nergens echt bekend van maar hij speelde rolletjes in nietszeggende series en films als Meiden van De Wit, Grijpstra & De Gier, Moordvrouw en Alles is Liefde, staat morgen namelijk voor de rechtbank in Assen terecht voor niet één, niet twee, nee, voor liefst drie zedendelicten. De inmiddels 45-jarige Römer zou tussen november 2015 en november 2017 meisjes van 13, 14 en 15 hebben verleid tot het sturen van seksueel getinte berichten en naaktfoto's.

En hoe noem je het in het bezit hebben van naaktfoto's van minderjarigen en foto's waarop minderjarigen zich betasten? Inderdaad! Dat is kinderporno. Het OM gaat er logischerwijs dan ook keihard in. Het zou volgens deskundigen zomaar kunnen dat de viespeuk voor vier jaar moet gaan brommen.

Het zit zo. Drie drie meisjes waren fan van de acteur, lid van zijn fanclub en niet alleen erg jong, maar ook erg kwetsbaar. Via twitter kwamen ze in contact met de acteur waar ze enorm tegenop keken. Hij beloofde de meisjes figurantenrollen in bijvoorbeeld de serie Moordvrouwen, maar wel pas als ze eerst naaktfoto's naar hem stuurden. En dat is niet het enige. Römer, in de periode eind dertig en zelf vader van een dochter, stuurde vervolgens onaangekondigd foto's van zijn geslachtsdeel naar de meisjes.

Nadat Römer door één van de meisjes publiekelijk werd beschuldigd van online misbruik, schreef hij op 10 mei 2022 op twitter het volgende: 'Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver.' En: 'Ik hoop niet dat het nodig zal zijn, maar als dit niet stopt zal ik aangifte moeten doen wegens smaad en laster.'

Stoere taal van de viespeuk, maar vooral bedoeld om de meisjes te intimideren. Dat lukte niet. Als er meer aangiftes worden gedaan over hetzelfde soort seksueel grensoverschrijdend gedrag, blijft het vanuit Römer oorverdovend stil. Wel laat hij in september 2022 via zijn manager weten dat hij te hard heeft gewerkt en daarom voorlopig rust neemt. Jaja.

Sindsdien is van Römer niets meer vernomen. Tot morgen dus, wanneer hij zijn verhaal mag doen voor de rechtbank. We zijn benieuwd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml