'Vieze flikkers moeten opflikkeren' in Weesp

'Vieze flikkers moeten opflikkeren' in Weesp 

26 juni 2023 - 16:24

Nederlanders vinden zichzelf altijd zo lekker tolerant. We waren er vroeg bij met de homo-acceptatie maar inmiddels worden we aan alle kanten ingehaald door, in onze ogen, intolerante landen. Homo’s worden massaal lastiggevallen op straat, geïntimideerd en soms zelfs in elkaar geslagen. Maar wat zou jij doen als je dit op straat zag gebeuren? In de PowNed-webserie In Your Face testen Jaap en Benjamin dit uit.

Jaap zit samen met acteur Thomas Brok op een bankje in Weesp. Ze zitten gezellig tegen elkaar aan en kletsen wat. Tot Benjamin met zijn grote mond langskomt en besluit ze lastig te vallen en uit te schelden: “Hè viespeuken! Flikker op joh vieze flikkers”. Mensen kijken wel verschrikt om maar doen nog weinig. Maar ja twee bejaarden met rollator maken natuurlijk ook niet echt veel indruk op de homohater.

Tot er een licht ontvlambare man voorbijkomt die zelf ook niet vies is van een beetje (verbaal) geweld: “Hè wat is dat man. Stop! Anders sla ik je op je bek man”. Hij roept dingen als “mafkees” en “imbeciel” en dit maakt wel indruk: “Ik voelde aan alles, ik moet weg hier”. Iedereen heeft zo z’n eigen aanpak, iemand begint het te filmen om lekker veel bewijsmateriaal te verzamelen. En ook een wat oudere vrouw komt gelijk voor de mannen op: “Hè doe is even gewoon. Die mensen doen toch niks”. Een onschuldige vrouw bood zelf haar excuses aan: “Excuus voor deze meneer. Ik geneer me echt heel erg”. Gelukkig blijkt het allemaal in scène gezet: “Ik kon bijna huilen”.

Klik hier om de hele aflevering te kijken!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml