Waalwijk op zijn kop na komst vijftien-in-een-woning-migranten
Binnenland

Waalwijk op zijn kop na komst vijftien-in-een-woning-migranten.

Een doodnormale gezinsbuurt in het gemoedelijke Waalwijk: daar gebeurt nooit wat zou u denken. De vredige rust is nu echter verstoord dankzij de komst van vijftien migranten, die allemaal in één pand zijn gepropt. 

"In mijn bikini in de tuin liggen zit er niet meer in. Het is namelijk al voorgekomen dat er mensen uit het raam hangen en in de tuin bij andere buren kijken", zo luidt een van de bewoonsters van straat Het Fort de noodklok in De Telegraaf. Naast de gewoonte tot loeren zou er dankzij de migranten nu ook regelmatig een sterke wietlucht hangen.

Even voor de duidelijkheid, voordat de vooroordelen weer opspelen: we hebben het hier niet over hulpbehoevende vluchtelingen, maar over Oost-Europese arbeidsmigranten. En het maakt de bewoners ook niet uit dat het buitenlanders zijn, het gaat om het aantal. Een andere vrouw zegt dat ze ook in actie zou zijn gekomen als het om Nederlandse studenten zou gaan.

Naar de rechter

Vandaar dat de twee samen met mede-gedupeerden de gang naar de rechter maken. Wij verwachten echter dat hier niks tegen gedaan gaat worden. Weliswaar is wettelijk vastgelegd dat er maximaal vijf mensen in een eengezinswoning mogen wonen, maar vergunningen intrekken door de gemeente gaat niet zomaar (want, Nederland).

De eigenaar van het pand geeft bovendien aan dat hij niks verkeerds doet. "Ik heb dat aantal nodig om het benodigde rendement te halen. Ik snap de onrust. Maar van overlast is momenteel geen sprake. Anders wordt er direct ingegrepen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →