Viktor Orbán MOET vluchtelingen opnemen 

06 september 2017 - 11:50

Hij heeft zich er lang tegen verzet, gegokt en verloren. Het Hongarije van Viktor Orbán moet van het Europees Hof van Justitie in Luxemburg echter alsnog asielzoekers, gestationeerd in Griekenland en Italië, in zijn land toelaten. Fijn voordeeltje van het EU-lidmaatschap, geen baas over je eigen land meer zijn.

Ook de bezwaren van Slowakije tegen het opvangen van migranten werden door de rechtbank beschouwd als ongegrond. De twee landen begonnen twee jaar geleden een procedure tegen de verplichte opvang.

Volgens het hof is het wel zo eerlijk om vluchtelingen netjes te verdelen over de EU. Het zou niet wenselijk zijn als Italië, Griekenland en andere landen het maar uit moeten zoeken met bootjes die dagelijks aanmeren. Trouwens, waarom zou men geen kaakchirurgen, ingenieurs, professoren en piloten willen toevoegen aan het landelijke inwonersaantal?

Hongarije, Roemenië, Slowakije en Tsjechië stemden in september 2015 tegen de quotaregeling voor vluchtelingen. Zij kaartten destijds aan dat het gros van asielzoekers op een beter leven hoopt in een West-Europees land.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie