Villa van 2 miljoen wordt jongerenwoning voor asielzoekers

Villa van 2 miljoen wordt jongerenwoning voor asielzoekers 

27 juni 2023 - 10:24

Opnieuw drama in een chique villawijk, deze keer niet in het reservaat Bloemendaal maar in Heemstede. Waar ze in Bloemendaal boos zijn over een AZC zijn ze in Heemstede boos over een villa. De gemeente heeft daar blijkbaar veel geld want ze hebben een villa van 2 miljoen euro gekocht. Dan kunnen de asielzoekers gezellig in de straat wonen tussen de kakkers.

De villa is speciaal gekocht voor minderjarige asielzoekers van 15 tot 18 jaar uit Afrika die nog geen verblijfstatus hebben. En daar is de buurt op zijn zachts gezegd niet blij mee: “We werden overvallen door een brief van de gemeente en nu staat de hele boel eigenlijk op tilt. We zijn bang voor onrust in de straat, in de wijk en vooral omdat het 15 tot 18-jarige zijn, mensen die getraumatiseerd zijn”.

De villa waar de asielzoekers straks mogen vertoeven was eerst van Frank Roodenburg. En hij had zijn mooie villa liever aan een gezin verkocht: “Het hele biedingsproces is heel vreemdgegaan. Wij hebben het huis vorig jaar op de markt gezet. Je weet inmiddels dat het doel is om een woning, in een villawijk, midden tussen andere mensen 25 asielzoekers te zetten. Uiteraard is dat niet wat ik wil. Ik ben eruit geknipt door de rechter en veroordeeld om hieraan mee te werken”. Tot zover de vrije keus om in Nederland zelf te kiezen aan wie je je huis verkoopt.

Toch is er ook iemand die het een goed idee van de gemeente vindt, en het is niet eens iemand van de gemeente maar gewoon een buurtbewoner: “Groot gelijk, goed gedaan. Tuurlijk is er kritiek, het is ook lastig. Die mensen verdienen een plek, ook hier. Dan hebben wij daar last van en moeten wij daarmee dealen. Het is lastig, het is vervelend misschien, maar misschien ook niet. Het zijn mensen die op de vlucht zijn voor de dood hé. Dat is geen flauwekul”.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml