'Vind met elkaar een middenweg en stop die corona-polarisatie'

'Vind met elkaar een middenweg en stop die corona-polarisatie' 

11 oktober 2021 - 14:27

Er is een tweedeling in de samenleving gecreëerd tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Tijdens de speciale uitzending van OP Z'N KOP! op het NPO podcastevent voor de deur van Tivoli in Utrecht - Marianne Zwagerman en Rick van Velthuysen weigeren om mee te doen aan de QR-samenleving en nemen daarom de podcast buiten op het terras op - wordt de vraag gesteld of dit coronabeleid wel oké is.

Met de QR-pas is het overheidsbeleid dat ongevaccineerden buitengesloten worden. Wat is de rol van de media en van journalisten hierbij, zijn die wel kritisch genoeg geweest? Marianne Zwagerman vindt de discussie aan tafel met journalist Mark Koster een goed voorbeeld: "Er komt geen vraag uit jouw mond. Dat vind ik zo raar. Journalisten stellen zich op als een soort PR-medewerker van Hugo de Jonge en blaten folderteksten uit." 

Volgens Hannah Visser is het een probleem dat iedereen met een kritisch geluid wordt weggezet als wappie. We moeten een tussenweg zien te vinden: "Hoe draag je een virus over? Dat doe je met virusdeeltjes en dat gebeurt continu. Wij hebben een immuunsysteem dat getraind moet worden. Dat zie je ook aan jongeren, die merken niet eens dat ze corona krijgen. Zorg ervoor dat het virus asymtomatisch overgedragen wordt. Elke keer testen is daarom onzinnig, doe dat alleen bij duidelijke klachten."

Presentatrice Talitha Muusse: "Waar ik mij zorgen om maak is dat de jongere generatie wat laat afweten in het uiten qua kritiek. Ik zie veel angst bij jongeren, want je wordt zo weggezet als wappie of schaap. Tweedeling in de samenleving, die polarisatie, is alleen weg te halen als we de tweedeling bij onszelf weghalen. We kunnen dat niet aan Hugo de Jonge overlaten want hij wakkert die polarisatie alleen maar aan. Zie elkaar als mens en vind met elkaar een middenweg." 

Luister hier naar de extra aflevering van OP Z'N KOP!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml