Vindicat heeft niks geleerd: verzuimd mishandeling te melden
Binnenland

Vindicat heeft niks geleerd: verzuimd mishandeling te melden.

Het Groningse Vindicat. Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen blijven de leden van deze gezellige studentenvereniging zich maar misdragen: in december vorig jaar nog werd een student tijdens een 'feest' ernstig toegetakeld.

Volgens het Dagblad van het Noorden liep het slachtoffer bij het incident een lichte hersenschudding, gebitsletsel en een snee in de neus op. Twee 22-jarige medeleden moeten daarom in juli voor de rechter verschijnen.

Vindicat verzuimd het incident te melden

Heel erg, maar wat eigenlijk nog erger is, is dat Vindicat heeft verzuimd dit incident te melden bij de Rijksuniversiteit Groningen. Volgens de ondertekende gedragscode had dit wel gemoeten. Het is tenslotte alles behalve de eerste keer dat de vereniging in opspraak raakt.

Rector Marc Mohr van Vindicat was echter 'even' de gemaakte afspraken vergeten (heee, die kan zo de politiek in): "Ik ben nalatig en stom geweest. Ik had dit moeten weten want we hebben die gedragscode ondertekend."

U moet trouwens niet denken dat de rector probeerde de zaak in de doofpot te stoppen, naar eigen zeggen gaat het om een "heftig incident" en de twee leden zijn intern dan ook keihard aangepakt (lees: geschorst).

Alle artikelen geladen. Overzicht →