Vindicat-mishandelaar blijkt recidivist 

03 april 2018 - 13:17

Wouter B., dat was die student die het nodig vond om tijdens een ontgroening bij Vindicat op een feutenhoofd te gaan staan, blijkt meer aan zijn kerfstok te hebben hangen. Vandaag stond hij terecht voor de politierechter vanwege een andere mishandeling.

Het inmiddels oud-lid van de Groningse studentenvereniging had in 2016 tijdens een potje waterpolo zijn tegenstander flink wat letsel bezorgd door de nagels van beide handen meerdere keren in de borst van het slachtoffer te zetten. Deze man kwam onder de schrammen en krassen het water uit en besloot aangifte te doen, meldt RTV Noord

Gek genoeg werd Wouter B. vandaag wél schuldig bevonden, maar krijgt hij geen straf. De politierechter is van mening dat de 25-jarige inmiddels wel voldoende straf heeft gekregen in de Vindicat-zaak. 

Naast de nodige media-aandacht en het kwijtraken van zijn Vindicat-lidmaatschap, werd in november vorig jaar bepaald dat B. een werkstraf van 240 uur moet uitvoeren. Ook moet hij een dag de cel in en zijn slachtoffer 5.066 euro betalen. Overigens is hij hiertegen wel in hoger beroep gegaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie