Vindicat-studentjes gekort op centjes
Binnenland

Vindicat-studentjes gekort op centjes.

Dankzij een vernietigend rapport van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties hoeft Vindicat niet langer te rekenen op accreditatie van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool.

De maatregelen van afgelopen jaar zouden volgens de uitkomsten van het rapport "onvoldoende geleid hebben tot cultuurverandering" bij de oudste studentenvereniging van Nederland (anno 1815) die ons land rijk is.

Het gaat hierbij om hele ernstige zaken. Wat te denken van het ontbreken van het "urgentiegevoel om overmatig alcoholgebruik aan te pakken", is er geen nuchtere Vindicatter te vinden om de introducties in goede banen te leiden en voelen leden zich "onveilig".

Het niet verlenen van accreditatie heeft voor de studentenvereniging desastreuze gevolgen. Naast het ontbreken van bestuursbeurzen is het corps ook niet langer welkom op officiële aangelegenheden.

Negatief in het nieuws

De afgelopen jaren kwam Vindicat niet altijd positief in het nieuws. Eigenlijk kwamen zij dat nooit. Hier een viertal gebeurtenissen in slechts twee jaar tijd:

*Vindicat-lid: Geweld bij ontgroening = gewoon normaal hoor.

*Vindicat-lid deelt 'tikkie' uit aan mede-Vindicatter. Slachtoffer heeft verwondingen aan zijn oog, neus en gebit plus een hersenschudding.

*Vindicat slutshamed lief meisje.

*Vindicat maakt 'geile wijven'-boekje, deelt sterren uit naar 'heetheidsgehalte'.

Alle artikelen geladen. Overzicht →