Viruswaarheid verliest weer: 'Kort geding niet ontvankelijk verklaard'

Viruswaarheid verliest weer: 'Kort geding niet ontvankelijk verklaard' 

19 april 2022 - 12:47

Tja, misschien dat ze hun tijd en energie eens ergens anders in zouden kunnen steken. Stichting Viruswaarheid heeft weer eens een rechtszaak verloren tegen het coronabeleid van de overheid. Dit keer heeft het gerechtshof in Den Haag een kort geding van de actiegroep van Willem Engel niet-ontvankelijk verklaard.

Volgens het hof hebben Viruswaarheid en de Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken (NVKP), die mede-eiser was, niet duidelijk gemaakt voor welke belangen ze precies opkomen. Ze wilden dat de vaccinatiecampagne zou stoppen en intrekking of herziening van adviezen die de Gezondheidsraad over coronavaccinatie heeft gegeven.

Die eisen zijn allemaal afgewezen. Het hof vindt dat Viruswaarheid en de NVKP ook niet voldoen aan de wettelijke eisen om te worden beschouwd als ideële belangenorganisatie. In een kort geding is bovendien geen plaats voor nader onderzoek en nadere bewijsvoering, oordeelden de rechters.

Ze wijzen erop dat de adviezen van de Gezondheidsraad zijn gebaseerd op "een groot aantal peer reviewed publicaties uit wetenschappelijke tijdschriften en andere epidemiologische en wetenschappelijke bronnen". Om aan te tonen dat het advies dat daaruit kwam onrechtmatig zou zijn, zoals de eisers stellen, zou aangetoond moeten worden dat de raad de verkeerde conclusies heeft getrokken uit het onderzoeksmateriaal.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml