Visie Thierry Baudet op Oekraïne-conflict: 'Het is onze schuld'

Visie Thierry Baudet op Oekraïne-conflict: 'Het is onze schuld' 

24 februari 2022 - 12:24

Thierry Baudet (Forum voor Democratie) heeft vanaf de achterbank van (waarschijnlijk) zijn auto zijn visie gegeven over het geëscaleerde conflict in Oekraïne. Volgens hem is het allemaal heel erg wat er is gebeurd en wordt niemand (in eerste plaats de Oekraïners maar ook de Russen zelf niet) er beter van, maar hebben wij dit toch echt allemaal (wij, het Westen dus) aan onszelf te danken.

Baudet niet, visionair als hij is was hij al tegen het associatie-verdrag van Oekraïne, waar zijn partij ook uit is voortgekomen. Want wat wij, het Westen, doen in de regio aldaar is het destabiliseren (wat wij ook in Syrië en Irak hebben gedaan). Alsof Rusland zou interveniëren in Canada vanwege de truckers en een militair bondgenootschap zou sluiten met Mexico en Cuba en raketten langs de grens zou plaatsen. Is bijna precies hetzelfde als wat wij met Oekraïne deden. Realistisch denken heet dat. Zo maak je de wereld niet beter, maar instabieler. 

Baudet voorspelde dit al. "Ik zei al, dit gaat mis". Het is onze schuld: "Maar wij, het Westen, kijken vanuit een tunnelvisie naar de wereld. Alles moet Amerikaans worden. Het mislukt elke keer." Het is volgens hem heel treurig dat dit is gebeurd, maar kan het nog goed komen: "Hoe Rusland reageert is voorspelbaar maar het is nog steeds niet te laat om aan te sturen op een staakt-het-vuren. Op een machtsbalans. En dat is waar wij voor pleiten."

Tja, heeft hij gelijk? Bekijk hieronder:

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml