Vissers redden kinderen uit zinkende bakfiets
Binnenland

Vissers redden kinderen uit zinkende bakfiets.

Twee dappere vissers hebben vandaag vier kinderen, onder wie twee baby's, uit een zinkende bakfiets gered. De bakfiets was in Leidschendam te water geraakt.

André (69) zag het voor zijn ogen gebeuren, vertelt hij aan Omroep West. "We zaten te vissen toen mijn maat riep: daar gaat iets mis!" Samen met  Henk (69) rende hij meteen naar de bakfiets toe. André sprong het water in, Henk bleef op de kant staan om de kinderen aan te geven. De vrouw die de bakfiets bestuurde, hield het yuppenvervoersmiddel boven water. 

Na twee kinderen lijkt de klus geklaard, maar dan roept de vrouw: "Ik heb ook nog twee baby's!" Die zaten in een kinderstoeltje voorin de bakfiets. "Ze zaten ook nog eens vastgesnoerd', vertelt André. "Dus het duurde even voordat ik ze eruit kreeg."

"Gelukkig begonnen ze meteen te krijsen toen ik ze op de kant hees", zegt Henk. De helden werden ook nog geholpen door een vrouw die de kinderen opving in haar auto en de verwarming aanzette. Alle vier de kinderen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze zijn buiten levensgevaar. Het is niet duidelijk hoe de bakfiets te water is geraakt. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →