Vlaamse tiener: 'schietpartij op school' was grapje 

05 juni 2018 - 17:20

Goh, wat ontzettend grappig, vooral in deze tijd en vooral in Belgiƫ. Een minderjarige tiener is bij onze zuiderburen aangehouden omdat hij dacht leuk te zijn door voor de grap via internet te dreigen met een aanslag op een middelbare school in zijn land.

De Vlaamse tiener bestelde op een Amerikaanse website een wapen met de boodschap 'zoveel mogelijk slachtoffers te willen maken' en natuurlijk gingen alle alarmbellen daarna direct op rood staan. De FBI onderschepte het bericht en lichtte de Belgische politie in.

Omdat in de mail expliciet een school in Brugge werd genoemd, hielden patrouilles afgelopen weekend verschillende scholen in de stad die een schoolfeest organiseerden extra in de gaten. Toen de computers op de school waar het IP-adres van afkomstig was waren onderzocht kon uiteindelijk met hulp van een leraar de dader opgepakt worden.

Tegenover de politie heeft hij gezegd dat het om een grap ging en de consequenties van zijn woorden 'niet goed heeft ingeschat'. Ach ja, misschien moeten we het hem ook niet al te kwalijk nemen. Daar hij als minderjarige al bij politie bekend is vanwege drugsfeiten. Overigens krijgt deze jongen geen jeugddetentie, maar slechts een aantal 'beperkende maatregelen' opgelegd.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie