Vlaardingers slopen homo-posters
Binnenland

Vlaardingers slopen homo-posters.

Althans, een bepaald gedeelte van de Vlaardingers blijkbaar. Reclameposters die in een aantal bushokjes door het kledingmerk Suitsupply waren opgehangen, blijken veelvuldig te zijn vernield, gestolen en/of bewerkt.

Zo ziet u maar weer, het maakt niet uit hoeveel gaybrapaden en campagnes we er tegenaan gooien, tolerantie is iets dat uit uzelf moet komen.

Niet alleen de posters zijn onder handen genomen. Ook de abri's (officiële naam van een wachthuisje alias bushokje) waar de reclame-uitingen te bewonderen waren, zijn vernield. Zo werden er grote zwarte kruizen op de hoofden van de mannen geplakt en werd bij sommige hokjes het complete glas ingegooid.

"Sommige mensen kunnen het niet aanzien"

Hoofdredacteur Hila Mulder van Libelle verklaart in het tv-programma Goedemorgen Nederland dat er met de 'provocerende' posters waarschijnlijk een "gevoelige zenuw getroffen is."

"Er zijn mensen die de aanblik niet aankunnen, maar dit is natuurlijk niet de manier om de discussie aan te gaan. Dat is ook wel weer Nederland."

Afijn, zoals vaker het geval is trekt tuig ook hier weer aan het langste eind. Suitsupply buigt diep voor hen en heeft de posters allemaal weggehaald.

Alle artikelen geladen. Overzicht →