Vleermuis slaat weer toe: woonwijk basis Soesterberg mag niet

Vleermuis slaat weer toe: woonwijk basis Soesterberg mag niet  

07 augustus 2023 - 15:04

De vleermuis begint zo langzamerhand wel een beetje vervelend te worden. Nadat eerder de Raad van State had geoordeeld dat wij onze woningen niet mogen isoleren voordat we echt honderd procent zeker weten dat er niet ergens een vleermuizen-familie zit verstopt, gaat nu de bouw van een woonwijk op het terrein van de voormalige vliegbasis Soesterberg niet door vanwege de vliegende nachtdieren.

Bij de bouw worden de dieren namelijk gestoord en volgens de rechtbank Midden-Nederland heeft de provincie Utrecht onvoldoende duidelijk gemaakt waarom vleermuizen verstoord mogen worden voor de bouw van een wijk met huizen uit het duurdere segment.

Even tussendoor, dit leest u dus goed 'het duurdere segment'. Aan dat soort woningen heeft u natuurlijk geen zak, tenzij u een zak met geld hebt. En dat is ook vooral het argument van de rechter. De rechtbank vindt net als de provincie Utrecht dat er grote behoefte is aan nieuwe woningen, maar dat wel het soort huizen gebouwd moet worden waar vraag naar is. Dat wil zeggen goedkope koopwoningen, huurhuizen, dat soort dingen. Geen woningen waar rijke stinkerds in kunnen wonen.

Maar toch. Voor de bouw van de nieuwe woonwijk met 250 tot 440 huizen hadden Gedeputeerde Staten een ontheffing verleend aan de eigen provincie. Zij vinden de nieuwe huizen vanwege het woningtekort zo belangrijk zijn dat de vleermuizen mogen worden verstoord. Maar zij hebben dus vette pech!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml