'Vliegtuigpersoneel mishandelt Nigeriaan'
Raar

'Vliegtuigpersoneel mishandelt Nigeriaan'.

Een 71-jarige passagier van Emirates Airlines, voor het eerst in zijn leven in een vliegtuig, claimt te zijn mishandeld en vastgebonden door vliegtuigpersoneel tijdens een acht uur durende vlucht van Nigeria, via Dubai, naar Chicago.

Het 'slachtoffer', de Nigeriaan David Ukesone, heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. Die stelt dat zijn cliƫnt "na een toiletbezoek te horen zou hebben gekregen dat hij in de verkeerde stoel was gaan zitten". Hij dacht zelf niet dat hij op de verkeerde plaats zat. Er ontstond een discussie en op een gegeven moment werd hij geslagen."

Ukesone blijkt wonden op zijn enkels en polsen te hebben, die zouden zijn ontstaan doordat hij zou zijn vastgebonden. Na aankomst in Chicago zou hij zelfs vier dagen in het ziekenhuis hebben moeten doorbrengen.

Emirates Airlines geeft een hele andere voorstelling van zaken en stelt dat er inderdaad een passagier is 'vastgehouden wegens onhandelbaar gedrag'. "De passagier is afgeleverd aan de autoriteiten in Chicago. De veiligheid van onze passagiers en personeel is het allerbelangrijkst en daar sluiten we geen compromissen over."

Alle artikelen geladen. Overzicht →