Vluchtelingen boosten Neder-economie enorm, vooral Syriërs
Binnenland

Vluchtelingen boosten Neder-economie enorm, vooral Syriërs.

Kijk, positief nieuws mag ook weleens belicht worden. Altijd maar kommer en kwel verspreiden is a) niet leuk en b) staat stom. Daarom vandaag het overweldigende nieuws dat 47 procent van de alleenstaande vluchtelingen en vluchtelingengezinnen boven de armoedegrens leven.

Dat is een behoorlijke felicitatie waard aan iedereen die zich geroepen voelt een felicitatie in ontvangst te willen nemen. Dat de andere 53 procent dus op of onder de armoedegrens leeft en tevens langdurig een laag inkomen bijeen scharrelt, is niet belangrijk. Positiviteit, remember?

Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan slingeren we nog een raak schot positiviteitshagel uw beeldscherm op. 95 procent van de nieuwkomers uit Syrië (dat zijn al die welbekende apothekers en specialisten in opleiding) en Eritrea (goed in ?) ontvangt een bijstandsuitkering. Dat is best netjes, het had immers ook honderd procent kunnen zijn. Het is daarom niet terecht wanneer u stelt dat zij de economie geen goed doenDenk even aan die vijf procent die dat wel doet. 

Wederom dus geen enkel negatief woord. Het voelt geweldig om om 6.00 uur naast je nest te staan om je klaar te maken voor het vergaren van de sociale premies voor de minder bedeelde medemens. Dat is waar het leven om draait, rekening houden met...

Nu even serieus, want dit rollenspel heeft nu al drie alinea's geduurd. We moeten die Selçuk Öztürk echt gelijk gaan geven als hij vraagt om respect voor arbeidsmigranten uit Oost-Europa. Alhoewel de naam arbeidsmigranten is bedacht voor migranten die arbeid verrichten, is een wezenlijk deel van hen dat ook daadwerkelijk aan het doen. Ondanks dat het inkomen kut is, laten ze die handjes in ieder geval wapperen. Check onderstaande infographic van het CBS maar eens.

Alle artikelen geladen. Overzicht →