'Vluchtelingen in Friesland hebben bijna geen werk' 

10 maart 2018 - 13:59

Het zou natuurlijk fijn zijn als vluchtelingen en migranten die veilig en wel gehuisvest zijn in ons land vervolgens hun handen uit de mouwen kunnen steken om zo een steentje bij te dragen aan de maatschappij.

Alleen verschilt dit een beetje per gemeente in hoeverre dit ook daadwerkelijk lukt. In Friesland bijvoorbeeld hebben van de ruim 2.250 volwassen vluchtelingen slechts 42 mensen een betaalde baan, blijkt uit gegevens over huisvesting, werk en integratie van de Friese gemeentes.

In provinciehoofdstad Leeuwarden is het helemaal schrijnend: daar hebben slechts twee van de 660 vluchtelingen werk, meldt Leeuwarder CourantNu is dit Friesland, niet bepaald de provincie waar de meeste bedrijven zitten, maar deze problemen spelen overal.

'De taal leren, anders korten op uitkering'

Het is misschien ook niet zo vreemd, laatst kwam nog het nieuws naar buiten dat gemeenten wél gratis geld verstrekken in de vorm van een bijstandsuitkering, maar ook laks zijn in het controleren of iemand wel moeite doet de Nederlandse taal onder de knie te krijgen (toch wel handig bij het solliciteren).

VVD-leider Rutte sprak gisteren in het NPO Radio 1-debat zijn afschuw uit over het feit dat het lijkt alsof Nieuwe Nederlanders de taal niet willen leren. Hij vindt dan ook dat zij die niet willen integreren, zwaar gekort moeten worden op hun bijstandsuitkering.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.