Vluchtelingen ontvangen hardloopschoenen
Binnenland

Vluchtelingen ontvangen hardloopschoenen.

Een mooi gebaar vanavond in het Hengelose FKB-Stadion. Eigenaar Frans Koevoets van Run2day heeft vijftien asielzoekers zielsgelukkig gemaakt door hen allemaal een paar broodnodige hardloopschoenen cadeau te doen. Zo wil de man bereiken dat meer nieuwe Nederlanders de mogelijkheid hebben tot sporten.

Koevoets noemt sporten een 'mooie manier van integreren'. Het brein achter het idee om meer migranten te laten sporten is Ronald Rumawatine, een hardlooptrainer en GGZ consulent AZC. De overijverige man houdt zich al een poos bezig met het geven van clinics aan asielzoekers.

Nadeel is dat de vluchtelingen nog wel moeten worden aangemoedigd om te gaan sporten, zo weet Tubantia. De studenten van het ROC zullen ingezet worden als motivatiecoaches. Rumawatine zegt: "De bedoeling is om een voetbal, volleybal en atletiek en een zeskamp door studenten als evenement op te zetten. Alle studenten hebben een contactpersoon binnen het AZC. Zodra dit mogelijk gemaakt kan worden zal het COA de portemonnee trekken."

Alle artikelen geladen. Overzicht →