Vluchtelingen op vakantie naar 'onveilig' thuisland
Binnenland

Vluchtelingen op vakantie naar 'onveilig' thuisland.

Weet u, het is natuurlijk heel erg dat al die vluchtelingen huis en haard moeten verlaten vanwege de onveilige situatie in hun thuisland en daarom vangen wij ze uiteraard ook met open armen op. Maar niet al die vluchtelingen zijn even zielig, blijkt helaas.

Sommige toegelaten asielzoekers vinden namelijk hun thuisland zo 'onveilig' dat ze er vrolijk vakantie gaan vieren. Toch wel slim bedacht: eerst hier in Nederland op kosten van de staat leven, wat door werkenden opgehoeste uitkeringen meepakken en dan in eigen land van de zon genieten. Wel via buitenlandse luchthavens vertrekken uiteraard.

De overheid controleert sinds 2015 (eindelijk) op dit soort ’terugreizen'. Dat heeft er in elk geval toe geleid dat bij 'enkele tientallen vluchtelingen' de verblijfsvergunningen werden afgepakt. Een beetje een vaag aantal, maar het ministerie wil tegenover De Telegraaf niet preciezer uitwijden over het aantal intrekkingen en ook niet over de landen waar het blijkbaar toch wel veilig genoeg is om op vakantie te gaan.

Nederland volgt daarmee het goede voorbeeld van België. Bij onze Zuiderburen werden de afgelopen anderhalf jaar alleen al 44 fopvluchteligen aangepakt

Alle artikelen geladen. Overzicht →