Vluchtelingen stimuleren Europese economieën
Binnenland

Vluchtelingen stimuleren Europese economieën.

Zo, nu ophouden met klagen allemaal. Franse studiebolletjes hebben berekend dat de Europese intrede van qat-kauwende Bart Smit-bootjes-opvarenden Europa niet honderden jaren terugwerpt in ontwikkeling, maar de economie juist een flinke boost geeft.

Dat is niet het enige positieve nieuws, ook zijn migranten uiterst nuttig om de werkloosheidscijfers met een paar tiende procent terug te dringen. Die bijstandsuitkeringen zijn alleenchte de eerste twee tot vier jaar noodzakelijk, daarna wordt het allemaal beter. Echt waar.

Vluchtelingen zijn dus eigenlijk een soort langetermijninvestering. Zo moet u dat volgens de Fransen zien. Bovendien, zo concludeert hoogleraar economische demografie Hippolyte d’Albis, brengen zij hele andere vaardigheden mee dan Europeanen. Dat hebben we allemaal tijdens de jaarwisseling 2015-2016 in Keulen kunnen zien.

Al met al zijn er dus NUL nadelen verbonden aan de komst van duizenden vluchtelingen naar Europees grondgebied. Die negatieve effecten zitten vooral in uw hoofd, zo luidt de uiteindelijke conclusie. Inladen die boten dus maar. @Rutte: wanneer kunnen we de eerste chartervluchten verwachten met de redders van de Nederlandse economie?

Alle artikelen geladen. Overzicht →