Vluchtelingenmarathon deel II en III vandaag op snelweg A4
Binnenland

Vluchtelingenmarathon deel II en III vandaag op snelweg A4.

Er gaat toch iets behoorlijk fout bij het coördinatiegevoel van verstekelingen die in vrachtwagens verscholen zitten. Batterij van nieuwste iPhone's soms op? Nadat gistermiddag de A4 bij Ossendrecht al bezaaid was met alle kanten op rennende vreemdelingen, was het vanmorgen en vanmiddag wederom raak.

De zwartrijders knipten geraffineerd een gat in het dekzeil (wie gaat die schade betalen?). Moet een grappig gezicht zijn geweest voor bestuurders die achter en naast de truck reden, een gaatje met een veertiental ogen erdoorheen. Zo gauw de vrachtwagen stilstond, waagden zeven migranten het erop en sprongen uit het laadruim, zo de snelweg op.

Om aanrijdingen te voorkomen heeft de politie de weg maar afgezet (wie gaat dat betalen?). Een helikopter (wie gaat dat betalen?) moet de vluchtende vluchtelingen trachten te lokaliseren.

Tweemaal raak op een dag

Ook vanmorgen was er weer chaos op de Nederlandse weg bij Ossendrecht (verzamelpunt?), toen vijf vreemdelingen uit een truck jumpten. Ongeschonden wisten zij Belgisch grondgebied te bereiken, Engeland is de andere kant op, just saying. Drie van hen werden daar aangehouden.

Hen wacht nu vermoedelijk een forse straf, bestaande uit een woning, zorgverzekering, maandelijks inkomen en de belofte dat familieleden volgende week op het vliegtuig mogen stappen.

Opmerkelijk

De politie vindt het maar vreemd, dat er in amper 24 uur een groot aantal vreemdelingen over de snelweg heenwandelt bij Bergen op Zoom. Ze hebben geen idee waar de vreemdelingen vandaan komen. Wij denken uit Scandinavië.

Alle artikelen geladen. Overzicht →