Vluchtelingensteun Limburg verschilt per gemeente
Binnenland

Vluchtelingensteun Limburg verschilt per gemeente.

Als statushouder kun je goed boeren in de provincie Limburg. Zo kunnen zij net als bij alle gemeenten in Nederland aanspraak maken op geld om hun woning in te richten. In Limburg is het bedrag echter afhankelijk van de woonplaats. Dit kan variƫren van een lening van 2.000 euro in bijvoorbeeld Gennep, tot een cadeautje van meer dan 4.200 euro in Maastricht.

Asielzoekers die (tijdelijk) in Nederland mogen blijven, krijgen een woning toegewezen van de gemeente. Zij mogen helaas niet zelf bepalen welke woning zij willen. Wel is het zo dat in alle gemeenten beroep kan worden gedaan op financiƫle hulp om een huis in te richten, zo weet 1Limburg.

Een alleenstaande vluchteling kan dus zoals gezegd in de gemeente Gennep rekenen op 2.100 euro. In Horst aan de Maas is dat 3.717 euro, in Weert 3.182 euro en in Maastricht om precies te zijn 4.297 euro.

VluchtelingenWerk Limburg is het er niet mee eens dat er veel verschillen zijn. Zij stellen het oneerlijk te vinden dat statushouders in de ene gemeente geld moeten lenen en in de andere gemeente helemaal niets hoeven terugbetalen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →