VN: 'Islamitische Staat vermoordde 232 burgers bij Mosul'
Buitenland

VN: 'Islamitische Staat vermoordde 232 burgers bij Mosul'.

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) gaat bij Mosul door waar het goed in is: het vermoorden van mensen. Afgelopen week zouden zeker 232 mensen door IS gedood zijn, zo melden de Verenigde Naties (VN).

"Afgelopen woensdag zijn nabij Mosul 232 onschuldige burgers gedood", aldus de woordvoerder van de VN in Genève. "Hieronder waren 190 voormalige troepen van het Iraakse leger. Deze berichten zijn door ons bevestigd." 

Volgens The Independent benadrukte de woordvoerder daarna dat het aantal in de afgelopen twee dagen ondertussen alweer gestegen kan zijn.

IS wordt op dit moment aangevallen in Mosul, de laatste grote Iraakse stad die in handen is van de terreurgroep. Een coalitie van Koerdische, Iraakse, Turkse en Amerikaanse troepen heeft de stad zo goed als omsingeld en is sinds anderhalve week bezig met een opmars richting de miljoenenstad.

De groep veroverde Mosul in 2014 in slechts enkele dagen. De huidige strijd zal waarschijnlijk enkele weken en mogelijk zelfs maanden gaan duren. De Verenigde Naties hebben eerder gewaarschuwd dat Mosul de grootste humanitaire ramp uit de geschiedenis kan worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →