VN-Rapport: 'Nóg minder stikstofuitstoot nodig'

VN-Rapport: 'Nóg minder stikstofuitstoot nodig' 

02 september 2022 - 10:27

Hier word je toch moe van... Slecht nieuws: de NOS heeft inzage gehad in een VN-rapport waaruit blijkt dat een deel van de Nederlandse beschermde natuur meer last van stikstof heeft dan tot nu toe werd gedacht. 

"In tientallen Nederlandse natuurgebieden zijn de huidige stikstofnormen niet streng genoeg om te voldoen aan de nieuwe eisen. De NOS legde de nieuwe internationale eisen naast de huidige KDW's (kritische depositiewaarde, red.) in Nederland. Daaruit blijkt dat 25 tot 30 procent van de oppervlakte van de Nederlandse stikstofgevoelige Natura 2000-gebieden niet binnen de nieuwe strengere bandbreedte valt", zo staat te lezen op de NOS-website.

Het maakt de taak van onze Johan Remkes wat makkelijker, zullen we maar zeggen. Het rapport zal later deze maand verschijnen en dan zal blijken dat 2030 nog heiliger zal worden dan die al was. Maar, geen zorgen: hier is rekening gehouden in het regerings"""beleid""": "Het ministerie zegt in een reactie dat het verwacht dat de uitkomsten van het onderzoek niet overal tot bijstelling van het beleid zullen leiden, omdat er "tot op zekere hoogte" marges in het beleid zijn ingebouwd. Of die verwachting ook klopt laat het ministerie de komende maanden uitzoeken."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml