VN wil dat ons land dokt voor slavernij

VN wil dat ons land dokt voor slavernij 

19 september 2023 - 11:08

Nederland was in het verleden fouter dan fout en daar moeten wij nu voor boeten. De sorry's van de laatste tijd waren niet voldoende: beter is als landen zoals de onze overwegen of ze schadevergoedingen kunnen uitkeren aan nabestaanden van Afrikaanse slachtoffers van de slavernij, stelt de VN in een rapport over de slavernij.

Wel erkent de VN in dit ongevraagde advies dat het juridisch moeilijk zal zijn in deze kwestie van lang geleden daders en slachtoffers te identificeren, maar niks mee te maken: dit mag volgens de VN niet inhouden dat hierom "verplichtingen" van tafel geveegd worden.

Het rapport stelt dat over een periode van ruim vierhonderd jaar 25 tot 30 miljoen Afrikanen slachtoffer zijn geworden van de trans-Atlantische slavenhandel. Zoals u weet hebben onze voorvaderen in de Nederlandse republiek hierin een belangrijke rol gespeeld. Voor Nederland duurde de slavenhandel ook nog eens feitelijk tot eind 18e eeuw. 

Nou, hartstikke bedankt voor dit advies. Het VN-rapport richt zich overigens uitsluitend op de slavenhandel van Afrika naar andere continenten, niet op vormen van slavernij in Afrika zelf (dat is is niet relevant natuurlijk).

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml