'Ex-PVV'ers mogen niet op de VNL-lijst'
Binnenland

'Ex-PVV'ers mogen niet op de VNL-lijst'.

Van VNL-meesterknecht Jan Roos mogen er geen PVV'ers op de kandidatenlijst van de partij die is voortgekomen uit diezelfde PVV. Eh, oké. Da's gek. 

Te meer omdat de complete partij van Joram van Klaveren en Louis Bontes haar politieke bestaansrecht min of meer aan Geert Wilders dankt. In het bestuur van VNL zitten potdomme nóg twee oud-PVV'ers: Laurence Stassen en Johan Driessen. 

De PVV-ban wordt gemeld door The Post Online, die werd ingelicht door een VNL-kandidaat die graag op de lijst wilde. De dame in kwestie kreeg te horen dat ze niet op de kandidatenlijst mag vanwege haar PVV-verleden. 

“[...]Roos schijnt niet te beseffen dat juist die mensen de partij maken, en niet hij alleen. Hij maakt er nu een PVV-light van die wederom ondemocratisch en dictatoriaal wordt geleid. De mensen die zich ooit voor de PVV hebben ingezet willen alleen maar een beter Nederland. Destijds was de PVV de enige optie. Dat is de inzet, volharding en overtuiging die VNL zo hard nodig heeft. Roos snapt daar duidelijk niets van", laat de kandidaat aan TPO weten.

Ook een tweede en derde kandidaat zouden zich bij TPO gemeld hebben. Roos heeft VNL gekaapt, vinden de kandidaten. "Wij sluiten niemand uit", reageert Roos. "We zijn een klassiek-liberale partij. Er komen daarom mensen op ons af van VVD tot CDA tot PVV. Wel maken we een schifting op basis van kwaliteit."

Gezellig!

In 2014 was het tenminste nog écht gezellig bij de toenmalige fractie Bontes/van Klaveren. Genieten hierrr: 

Alle artikelen geladen. Overzicht →