Voetbalkabouter gaat cashen in dwergcompetitie
Sport

Voetbalkabouter gaat cashen in dwergcompetitie.

De hoogtijdagen van voetballer Wesley Sneijder zijn al luttele jaren voorbij. Nadat de 33-jarige echtgenoot van Yo vorig jaar de Turkse topclub Galatasaray de rug toekeerde, of andersom, wilde hij bij het Franse Olympique Nice laten zien nog steeds heel goed te kunnen voetballen.

Dat avontuur liep uit op een fiasco. Wesley mag tegenwoordig vaker de bank warmhouden of nog erger, is tribuneklant, dan dat hij op het veld staat. Dat is erg zonde, want ooit was hij een zeer begenadigd voetballer.

Om nog één keer goed de zakken van zijn maatje kinderjeans te kunnen volstoppen, zal hij volgens De Telegraaf een transfer naar oliestaat Qatar maken. Het roemruchte Al-Gharafa zou geen enkele moeite hebben met de salariseisen van Sneijder. Daarnaast zou hij na zijn loopbaan ook actief kunnen blijven in Qatar.

Het allerbelangrijkste argument om naar de met wolkenkrabbers uitgeruste zandbak te vertrekken, is het aantal speelminuten dat hem zou zijn toegezegd, Sure, Wes. Die speelminuten kun je ook wel krijgen bij het FC Lienden van Hans Kraay jr.

Voor de liefhebbers: Al-Gharafa is met haar huidge naam in 2004 opgericht en speelt in de stad Doha. Thuiswedstrijden werkt de club af in het Thani bin Jassimstadion, waar plaats is voor 21.175 enthousiastelingen. Die zitten er overigens nooit, slechts een handjevol supporters zijn de club trouw.

Alle artikelen geladen. Overzicht →