Voetballer-getouwtrek tussen KNVB en Marokko deel 25
Binnenland

Voetballer-getouwtrek tussen KNVB en Marokko deel 25.

Dubbele paspoorten kennen louter voordelen. *sarcasme off* Ook op voetbalgebied is dit een verrijking voor iedereen, aangezien dubbele nationaliteit-bezitters op een dag een keuze moeten maken voor welk nationaal elftal zij willen uitkomen

Wie kan zich de namen nog herinneren van de inmiddels vergeten voetballers Ibrahim Afellay en Ismail Assaiti? Of de recente slag tussen Marokko en Nederland om het inlijven van Sofyan Amrabat, inmiddels gedegradeerd tot bankwarmhouder?

Uiteraard zijn er nog veel meer voetballers geweest die hun nationale jeugdwedstrijden afwerkten voor het Nederlands Elftal, maar daarna onder familiedwang voor zogenaamde vaderlandsliefde ineens de switch maakten naar een ander land.

Welnu, we kunnen melden dat er wederom een voetballer is die op korte termijn een keuze moet maken voor welk land hij graag wil uitkomen. Gaat om de 20-jarige Noussair Mazraoui, rechtback bij Ajax, die al zijn jeugdwedstrijden voor Marokko speelde. Hij ontving recent een uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman voor een oriënterend gesprek.

Daar lijkt de Marokkaanse voetbalbond nogal van geschrokken. Zij hebben naar verluidt liever niet dat Mazaoui Nederland gaat vertegenwoordigen en dus is de strijd losgebarsten. Op 7 september spelen de Marokkanen voor de Afrika Cup, een dag eerder speelt Nederland tegen Peru. The bets are open.

Noussair Mazraoui gaat kiezen voor
Marokko
Nederland
Alle artikelen geladen. Overzicht →