Voetballers doen blackface uit solidariteit
Raar

Voetballers doen blackface uit solidariteit.

Een Soedanese voetballer van de Duitse amateurclub Deister SV kreeg steun van zijn hele team nadat hij aangevallen werd door een groep racisten. De teamgenoten van de zwarte voetballer wilden hun solidariteit tonen, en dus hulden ze zich in blackface.
"Onze vriend en medespeler werd afgelopen zaterdag uitgescholden en aangevallen om racistische redenen. Dat is simpelweg treurig!", zo volgens de BBC op de Facebookpagina van de club te lezen. "Geweld tegen vluchtelingen is schandalig." Met de foto op hun Facebook wil het team laten zien dat Emad en Awar, twee vluchtelingen in het team, net zo goed deel zijn van Deister SV als de Duitsers. Uit protest photoshopte het team zichzelf een zwarte huidskleur. Het is ongetwijfeld goed bedoeld, maar de uitkomst van deze steunbetuiging kan nog wel eens het tegenovergestelde effect hebben. Niet iedereen ziet het zwartkleuren van de huid namelijk als steunbetuiging, maar eerder een andere vorm van racisme, onbedoeld of niet.

Unser Freund und Mitspieler Emad wurde am Samstag, aus rassistischen GrĂ¼nden, beschimpft und geschlagen. Das ist einfach...

Posted by Deinster SV on Wednesday, 30 March 2016
Alle artikelen geladen. Overzicht →