Voetballers dragen regenboog-aanvoerdersband
Binnenland

Voetballers dragen regenboog-aanvoerdersband.

Omdat diversiteit in onze samenleving heel erg belangrijk is en we er gelukkig ook dag en dagelijks aan worden herinnerd HOE belangrijk dat is, komt er komend voetbalweekend een geste vanuit het betaalde voetbal. Zo vergeten we die diversiteit in ieder geval niet.

De aanvoerders van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie én de Eredivisie voor vrouwen zullen allen een regenboogkleur-aanvoerdersband dragen om aandacht te vragen voor diversiteit in het betaald- en amateurvoetbal.

Zo'n band kan drie dingen met uw humeur doen. U bent enthousiast, want kijk eens wat een voorbeeld voor de rest van de maatschappij. U raakt zolangzamerhand geïrriteerd door de diversiteits-tsnunami. Wat ook kan is dat het u geen moer kan schelen.

Maar eigenlijk gaat het ook niet om u. Het gaat om alle in identiteitscrisis verkerende voetballers die zichzelf niet kunnen zijn uit angst niet geaccepteerd te worden. Het gaat om het doorbreken van de heterocultuur in de kleedkamer, het accepteren van donkergekleurde voetballers, het welkom heten van spelers die een andere religie aanhangen etc.etc.

Huh, denkt u nu. Maar dat is toch al tijden goed geregeld in Nederland? Blijkbaar niet, want anders was er geen drang hier aandacht voor te vragen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →