Voetballers willen massaal weg uit Turkije
Sport

Voetballers willen massaal weg uit Turkije.

Profvoetballers die in Turkije hun centen verdienen denken er massaal aan om de kuierlatten te nemen. Niet alleen vanwege het slecht nakomen van de contracten, maar ook de onrusten na het mislukken van de coup zorgen voor de massale wil om te verhuizen.

De bekendste Nederlanders die in het land van Erdogan voetballen zijn Wesley Sneijder en Robin van Persie. Sneijder was op het moment van de couppoging niet in het land, terwijl Van Persie wel zijn trainingen afwerkte in Istanboel. Beide spelers willen niets kwijt over de politieke situatie in het land waar ze werken. Ze denken er momenteel nog niet aan om het land de rug toe te keren.

Volgens De Telegraaf was Sneijder met zijn club in Zwitserland op trainingskamp, maar zal hij binnenkort weer terugkeren naar Turkije. Rian Donk, die nog maar net bij de club van Sneijder zit, vreest wel een beetje voor de terugkeer naar Turkije.

Momenteel zijn al zeker een kwart van de overige Nederlandse spelers die vorig jaar in Turkije voetbalden al vertrokken uit het toekomstige EU-land land waar Erdogan de baas is.

VVCS: Kies niet meer voor Turkije

De spelersvakbond VVCS raadt spelers die nog naar het buitenland willen aan om niet meer te kiezen voor Turkije. Volgens Danny Hesp is dat al langer zo omdat salarissen er vaak niet betaald worden, maar vanwege de politieke onrusten is het advies nu om Turkije maar helemaal links te laten liggen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →