Voetballiefhebbers misdragen zich opnieuw
Buitenland

Voetballiefhebbers misdragen zich opnieuw.

De Franse politie is potjandorie alweer slaags geraakt met hooligans in Lille. De politie zette traangas en pepperspray in om honderden Engelse voetbalsupporters uiteen te jagen vlak bij het station van de Noord-Franse stad. Eerder op de dag vielen rivaliserende hooligans elkaar en de politie er al lastig.

De politie greep in toen drommen supporters plotseling in paniek op hol sloegen omdat het geluid van een lichte ontploffing klonk, liet een bron bij de politie weten. Wat er precies is voorgevallen is onduidelijk. Volgens de plaatselijke krant La Voix du Nord explodeerde er een molotovcocktail.

Eén supporter verloor volgens La Voix du Nord om onbekende redenen het bewustzijn en ging tegen de vlakte. Hulpverleners pasten hartmassage toe. Een andere fan werd bloedend weggevoerd op een brancard, schrijft Le Parisien.

Dinsdag nam de politie in Lille tien voetbalsupporters mee voor verhoor, melden Franse media. Onder hen waren minstens vier Russen. Rusland verloor vanmiddag in de Noord-Franse stad van Slowakije. Ook veel Engelse fans hebben zich in Lille verzameld, omdat Engeland morgen in het naburige maar kleinere Lens een EK-wedstrijd speelt.

De tuchtcommissie van voetbalbond UEFA heeft gedreigd het Russische elftal te diskwalificeren als supporters zich opnieuw misdragen in Franse stadions. Zaterdag vielen tientallen gewonden toen Russen en Engelsen met elkaar op de vuist gingen in Marseille. (ANP)

Alle artikelen geladen. Overzicht →