Voetbalduel ontaardt in vechtpartij
Sport

Voetbalduel ontaardt in vechtpartij.

Een voetbalderby tussen de derdeklasseteams van Zeist en Saestum is gisteren na afloop uitgelopen op een massale vechtpartij. Hierbij raakten enkele lieden gewond. 

Saestum won de pot met 2-1 en daardoor liepen bij Zeist de frustraties hoog op, schrijft het AD. Eerst moest de scheidsrechter, die twee spelers van Zeist in de slotfase van de wedstrijd een rode kaart gaf, het veld onder begeleiding verlaten. 

Hoewel Maykel Tak, trainer van Saestum, zijn spelers voor de veiligheid al iets langer op het veld had gehouden, liep het bij de kleedkamers toch uit de hand. "Toen we richting de kleedkamers liepen, werd mijn speler Lhasse Hercules aangevallen met een soort flying kick", zegt de coach. "Dat is natuurlijk schandalig. Die vechtpartij is een flinke smet op wat een leuke voetbalmiddag had moeten worden. Ik kan zeggen dat mijn spelers zich keurig hebben gedragen."

Ziekenhuis

In een poging de gemoederen te bedaren, liep voorzitter van Zeist Kees Jan van Kleef een blessure aan zijn pols op. Hiervoor werd hij in het ziekenhuis behandeld. Een andere man lag ruim een halfuur gewond op de grond met pijn in de enkel.

Zeist wil niemand beschuldigen, zei bestuurslid Ron Veenendaal. "Je hoort de wildste verhalen, dus we gaan deze week eerst rustig met iedereen praten. Iedereen ziet nu nog hoog in emotie. Als er spelers van ons bij betrokken zijn, dan zullen er natuurlijk consequenties volgen."

Alle artikelen geladen. Overzicht →