Volkert eist vervolging reclassering
Binnenland

Volkert eist vervolging reclassering.

Volkert van der G., moordenaar van Pim Fortuyn, wil via de rechter het Openbaar Ministerie dwingen zijn aangifte tegen de Reclassering Nederland in behandeling te nemen. Dat heeft zijn advocaat Willem Jebbink vandaag laten weten.

Van der G. deed vorig jaar september aangifte tegen de reclassering en een van de medewerkers voor smaad, laster en schending van de geheimhoudingsplicht, omdat zij aan diverse media informatie over de voorwaardelijke invrijheidstelling van Van der G. hadden gegeven, weet het ANP.

"Ik heb namens mijn cliƫnt aangifte gedaan bij hoofdofficier van justitie in Arnhem. Die heeft daarop na bijna een jaar nooit inhoudelijk gereageerd, ondanks herhaalde herinneringen. Ik acht het onbehoorlijk dat het Openbaar Ministerie zo laks met deze serieuze aanklacht omgaat", aldus Jebbink.

Met de reclassering heeft Van der G. ook nog een zaak in hoger beroep lopen omdat hij het er niet mee eens is dat hij bij zijn verplichte gesprekken informatie aan die dienst moet blijven verstrekken en antwoord moet geven op vragen die aan hem worden gesteld.

Alle artikelen geladen. Overzicht →