Volkert van der Graaf heeft het gehad met NL, wil emigreren 

14 mei 2018 - 16:00

Volkert van der Graaf heeft het blijkbaar niet meer zo op met ons landje. De koelbloedige moordenaar van Pim Fortuyn wil in het buitenland gaan wonen. Een probleem: hij heeft nog steeds een meldplicht en daarom spant hij nu een kort geding aan tegen de staat.

Van der Graaf is inmiddels 48 jaar oud. Na de moord op Fortuyn (op 6 mei 2002) werd hij veroordeeld tot achttien jaar brommen achter de tralies, maar zoals dat gaat in dit land kwam hij nadat hij tweederde van die straf had uitgezeten alweer in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

Zo geschiedde: in mei 2014 werd hij zoals dat heet 'onder voorwaarden' vrijgelaten. Een van die voorwaarden is dat hij zich één keer in de drie weken meldt op het politiebureau en dat is dus niet handig als hij wil emigreren. Vandaar dus het kort geding, dat morgen dient voor de rechtbank in Den Haag.

Nu verwacht u natuurlijk dat de rechter hier nooit en te nimmer aan mee gaat werken, want deze man mag blij zijn dat hij überhaupt lachend en gesubsidieerd en wel mag genieten van de vrijheid en van het leven (dat kan Pim niet zeggen tenslotte). 

Toch is dit alles behalve zeker, Volkert vocht al eerder diverse beperkende voorwaarden van zijn vrijlating met succes aan. Zo kwam hij onder meer van zijn elektronische enkelband af en hoefde hij geen psychische begeleiding meer te krijgen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie