Volkert wint kort geding tegen staat, hoeft zich niet meer te melden 

29 mei 2018 - 10:39

U verwacht het niet: Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, heeft het door hem aangespannen kort geding tegen de staat gewonnen. Volgens hem heeft zijn meldplicht weinig toegevoegde waarde en de rechter was het daar mee eens.

Volgens de rechter is zo'n meldplicht vooral zinvol met betrekking tot het terugdringen van het recidiverisico, de ernst van het gepleegde misdrijf maakt in dat geval geen moer uit. En de kans dat Volkert in herhaling valt, acht de rechter niet zo groot.

Van der Graaf is inmiddels 48 jaar oud. Na de moord op Fortuyn (op 6 mei 2002) werd hij veroordeeld tot achttien jaar brommen achter de tralies, maar zoals dat gaat in dit land kwam hij nadat hij tweederde van die straf had uitgezeten alweer in aanmerking voor vervroegde vrijlating.

In mei 2014 werd hij zoals dat heet 'onder voorwaarden' vrijgelaten. Een van die voorwaarden is dat hij zich één keer in de drie weken meldt op het politiebureau. Nu hoeft dat dus niet meer en kan hij zijn grote wens in vervulling laten gaan: emigreren naar het buitenland.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie