Volleybalsters niet naar finale
Buitenland

Volleybalsters niet naar finale.

De Nederlandse vrouwenvolleybalploeg is er vannacht niet in geslaagd de finale van het Olympisch toernooi te bereiken. In een spannende finale bleek het Nederlandse team niet opgewassen tegen China.

In een wedstrijd die ruim twee uur duurde maakten Nederland en China er een zinderend potje volleybal van, zo schrijft De Volkskrant. Er waren vier sets voor nodig om een winnaar aan te wijzen: 27-25, 23-25, 29-27, 25-23.

Giovanni Guidetti, coach van het Nederlandse team, zei dat de Chinezen er op de juiste momenten stonden: "Het was zeer close vandaag. Het waren twee teams die lieten zien dat ze het verdienden om in de halve finale te staan. Maar China was beter op de beslissende momenten in de partij. Als we boven de 20 punten zaten maakten zij minder fouten. Ze gingen net iets beter met de druk om."

Hij sloot volgens het ANP af met: "Zij speelden de afgelopen jaren veel meer 'big matches' op het hoogste niveau, wij komen daar nu pas."

Nederland maakt alsnog kans op een medaille, want morgen wordt gespeeld voor een bronzen medaille in de troostfinale. Dan moet wel even korte metten gemaakt worden met de Verenigde Staten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →