Volop feesten in Nederlandse staatshotels
Binnenland

Volop feesten in Nederlandse staatshotels.

Onze minister van Rechtsbescherming, Sander Dekker, vertelde vorige week dat een gevangenis dient voor straf en niet voor feestjes. 

De vijf gevangenen die dat toch echt anders zagen en in het Justitieel Complex Zaanstad hun boekje te buiten waren gegaan door a)drugs te gebruiken en b)dat met een binnengesmokkelde telefoon te filmen zijn daarom nog niet jarig. Een paar dagen isoleercel zal de boeven leren.

Maar yo, het kan altijd erger. In de gevangenissen van Nieuwegein en Alphen aan den Rijn is/was het eveneens partytime.

Volgens een oud-gevangene wemelt het in Nieuwegein van de handeltjes. Zo kunnen drank en drugs besteld worden bij notabene bewaarders, die bestellingen in lampen de gevangenis binnensmokkelen voor 150 euro per bestelling, wordt er vanalles over de gevangenismuur gegooid en worden er meer mobiele telefoons verhandeld dan in een random Vodafone-filiaal.

In Alphen aan den Rijn heerst eveneens een knusse atmosfeer. Zo zegt een ex-gedetineerde tegen De Telegraaf dat hij "zijn tijd erg gezellig vond". "In de groepscellen in Alphen keken we samen naar Utopia en dan werd er volop geblowd of sterke drank genuttigd. Geen bewaarder die er wat van zei."

Nederland, het land waar het blijkbaar allemaal kan. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →